20 -2668

برای جلوگیری از بیمار شدن در مسافرت چکار کنیم؟

1901 دفعه

سفر کردن برای گذراندن اوقات فراغت می باشد و کسی دوست ندارد در بهترین لحظات زندگی خود بیمار باشد. سفری امن و راحت با رعایت نکاتی بسیار ساده امکان پذیر است. در ادامه با راهنمای سفر همراه باشید.

برای جلوگیری از بیمار شدن در سفر واکسن خاصی وجود ندارد با این حال راه‌هایی پیشنهاد می‌شود که با پیروی از آن‌ها احتمال بیمار شدن در سفر بسیار کاهش پیدا می‌کند. بیماری در سفر برای همه شبیه به یک کابوس است و به دلیل عدم دسترسی به پزشک در هر منطقه‌ای می‌توانید احتمال بیمار شدن خود را تا درصد زیادی کاهش دهید.

راهنمای سفر

پیشگیری همیشه بهتر از درمان است. واکسن زدن هم یکی از راه‌های پیشگیری است که به شما کمک می‌کند قبل از بیماری، پیشگیری کنید. واکسن زدن قبل از سفر احتمال ابتلا به بسیاری از بیماری‌های ویروسی را کاهش می‌دهد. اگر می‌توانید از خودتان مراقبت کنید و تمام اصول بهداشتی را رعایت کنید، نیازی به واکسن زدن نیست. ولی اگر احتمال می‌دهید که نمی‌توانید به اندازه کافی مراقب سلامتی خود باشید، بهتر است قبل از سفر واکسن بزنید. برای رفتن به هر سفری نیاز به واکسن زدن ندارید. زدن واکسن قبل از سفر به عواملی از جمله مکانی که به آن سفر می‌کنید، مدت سفر و پرونده پزشکی شما بستگی دارد. اگر برای مدت طولانی سفر می‌کنید، بهتر است قبل از سفر از پزشک مشاوره بگیرید که آیا نیازی به زدن واکسن دارید یا خیر. برخی از واکسن‌ها مخصوص سفر به شهرها و کشورهای خاصی است، به عنوان مثال برای ورود به برخی از کشورها شما باید واکسن‌هایی مثل هاری، وبا، تیفوس و ... را دریافت کنید.

احتمال بیماری‌های انگلی و ویروسی در سفر بسیار بالا است به همین دلیل قبل از بررسی راه‌های مقابله با بیماری در سفر باید به این نکته اشاره کرد که در وهله اول سبک غذا خوردن و بهداشت فردی نقش بسیار مهمی در بیمار نشدن دارد.

همیشه آب بسته‌بندی یا آب‌معدنی بنوشید

راهنمای سفر

در سفر باید به این نکته توجه کنید نمی‌توان به آب‌های شیرین محلی اطمینان کرد در حالیکه ممکن است مردم محلی در نوشیدن آب لوله‌کشی مشکلی نداشته باشند، ولی معده شما با باکتری‌های موجود در آب آن کشور و شهر سازگار نباشد. حتی از یخ‌های تهیه‌شده از آب‌لوله‌کشی استفاده نکنید.

مراقب نیش حشرات باشید

نیش پشه یکی از بدترین اتفاقاتی است که ممکن است در سفر بیفتد. زخم‌های دردناک و خارش و حتی تب می‌تواند سفر را به کام شما تلخ کند. نیش مالاریا یکی از بدترین اتفاقاتی است که ممکن است برای شما رخ دهد. نیش حشره مالاریا نه تنها با خارش همراه است، بلکه با درد استخوان و تب همراه است. در صورت لزوم از داروهای ضد پشه مالاریا استفاده کنیدبرای اطلاع از وجود پشه‌های خطرناک به مقصد سفرتان می‌توانید از مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌ها (CDC) کمک بگیرید. سازمان بهداشت جهانی هم سایتی در زمینه معرفی بیماری‌های شایع در کشورهای مختلف دارد.

راهنمای سفر

برای در امان ماندن از نیش حشرات می توانید دور تخت خود را با توری بپوشانید تا از ورود پشه‌ها جلوگیری کنید.همچنین از کپسول‌های پشه‌کش استفاده کنید.با این حال ممکن است باوجود تمام راه‌های پیشگیرانه باز هم طعمه پشه‌ها شوید!

شست و شوی دستها امری ضروری است!

راهنمای سفر

شستن دست میزان ابتلا به عفونت‌های محیطی را تا حد زیادی کاهش می‌دهد که هم در زندگی روزمره و هم در سفر بسیار مهم است. شستن دست‌ها کار بسیار ساده و پیش‌پاافتاده‌ای است و همین کار ساده تأثیری شگفت‌انگیز در سلامتی شما در سفر دارد. لازم است بدانید شستن مداوم دست‌ها شما را در برابر بیماری‌هایی نظیر اسهال، استفراغ، مسمومیت، آنفولانزا و حتی هپاتیت آ مقاوم می‌کند. شستن دست با صابون یا ماده شوینده و آب گرم قبل و بعد غذا و قبل و بعد رفتن به سرویس بهداشتی را تا ۳۰ ثانیه ادامه دهید.

مراقب آلودگی مواد غذایی باشید

یکی از بزرگ‌ترین علل مشکلات گوارشی در سفر آلودگی‌های مواد غذایی است. در سفر باید به غذایی که می‌خورید دقت کنید تا باکتری‌های گوارشی وارد معده و روده شما نشود. از خوردن هرگونه غذای خیابانی خودداری کنید، شاید غذاهای خیابانی ظاهری اشتها برانگیزی داشته باشند، ولی همین ظاهر جذاب ممکن است شما را حسابی به دردسر بیندازد.

راهنمای سفر

موارد بسیار مهمی وجود دارد که باید به آن‌ها توجه کنید: از خوردن سالاد در سفر خودداری کنید، مگر این که خودتان مواد اولیه را تهیه کرده و از شستشوی آن‌ها مطمئن باشید. میوه‌ها را خودتان تهیه کنید و با آب معدنی و بسته‌بندی بشویید و پوست آن‌ها را بکنید.

از خودتان در برابر گرمازدگی محافظت کنید

اگر به کشوری با آب و هوای گرم سفر می‌کنید، از لباس‌های مناسب استفاده کنید. حتما از کلاه استفاده کنید تا آفتاب مستقیم به سر شما نتابد. کمبود آب بدن و خشکی آن، می‌تواند به‌سرعت در سیستم ایمنی بدن شما اختلال ایجاد کند. سعی کنید آب زیاد بنوشید تا میزان آب بدن‌تان کاهش پیدا نکند و در صورت گرمازدگی به‌سرعت به اورژانس مراجعه کنید. استفاده از ضد آفتاب‌ها می‌تواند به جلوگیری از آفتاب‌سوختگی کمک کند؛ اما فقط استفاده از کرم‌های ضد آفتاب کافی نیست.

راهنمای سفر

به طور کلی اگر قصد اقامت طولانی‌مدت را دارید، بهتر است قبل از سفر حتما به یک پزشک متخصص مراجعه کنید. یک هفته قبل از سفر به کلینیک بهداشتی بروید و اگر نیاز به دریافت واکسن دارید، آن‌ها را دریافت کنید.

 

برای مشاهده مطالب و تصاویر گردشگری به  کانال راهنماسفر مراجعه کنید.

آخرین ویرایش در دوشنبه, 24 ارديبهشت 1397 16:02