ورزشگاه کرستوفسکی واقع در غرب جزیره کرستوفسکی و در فاصله ۷.۵ کیلومتری میدان کاخ در مرکز شهر سن پترزورگ یکی از چندین ورزشگاه روسیه است که میزبانی بازی های جام جهانی را بر عهده دارد.
استادیوم سنت پترزبورگ که با نام های Zenit Arena، Piter Arena و کرستوفسکی هم شناخته میشود یکی از شلو غ ترین ورزشگاه ه ها در جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه خواهد بود ، چرا که چهار دیدار از مرحله گروهی به همراه یک بازی از مرحله یک هشتم نهایی، یک بازی از مرحله نیمه نهایی و دیدار رده بندی جام جهانی در این ورزشگاه برگزار خواهد شد.
از جمله مهم ترین بازی ها در این ورزشگاه بازی ایران – مراکش خواهد بود ، تیم ایران در اولین دیدار خود باید ۱۵ ژوئن (۲۵ خرداد ۹۷) در ورزشگاه سنت پترزبورگ برابر مراکش به میدان برود.
تاریخچه ورزشگاه کرستوفسکی:
پس از تخریب ورزشگاه قدیمی kirov در سال ۲۰۰۶ ، کار ساخت ورزشگاه جدید زینت آرنا کرستوفسکی در سال ۲۰۰۷ آغاز شد و پس از ۱۰ سال یعنی در سال ۲۰۱۷ کار ساخت و ساز به اتمام رسید.
این ورزشگاه به عنوان یکی از ورزشگاه های ۴ ستاره روسیه محسوب می شود بعد از لوژنیکی در شهر مسکو بزرگترین ورزشگاه جام جهانی است که دارای ظرفیت ۶۸ هزار نفری است.
بعد از اتمام ساخت و بازسازی استادیوم سنت پترزبورگ ، این استادیوم در اختیار تیم مطرح و پرطرفدار زنیت سن پترزبورگ قرار گرفت ، همچنین بازی فینال جام کنفدراسیون ها در سال ۲۰۱۷ هم در این ورزشگاه انجام شد.
معماری استادیوم کرستوفسکی :
این ورزشگاه به وسعت ۲۸۶۰۰۰ متر مربع و در ۹ طبقه ساخته شده است.
سقف این استادیوم بصورت یک گنبد دو تکه است که بصورت معلق در هوا نشان داده می شود. ۸ ستون مخروطی از میان جایگاه تماشاگران و سقف عبور می کنند و همه ی ستون ها به سمت داخل شیب دارند تا بهتر بتوانند گنبد اصلی را حمایت کنند و آن را به صورت بصری در هوا معلق نشان دهند.
در ساخت ورزشگاه کرستوفسکی از ۲۶۰۰۰ تن فولاد استفاده شده است.
نکته جالب دیگر در مورد معماری این ورزشگاه این است که دارای زمین چمن کشویی است که می تواند در قالب یک پلت فرم عظیم ۸،۴۰۰ تنی به بیرون از ورزشگاه انتقال یابد تا به طور مطلوب از حداکثر نور خورشید استفاده کند و در کنار رودخانه مالایا نوا بماند.