کاشان و مراکز گلابگیری تابعه در فصل بهار میزبان موج عظیمی از گردشگران داخلی و خارجی است که از نقاط مختلف ایران و جهان به این منطقه سرازیر میشوند، میباشد. گلابگیری و گلاب کاشان به شهرت ملی و فراملی دست یافته است. به طور کلی در تمام مراکز با شکفتن گلهای محمدی، در آغاز صبح زن و مرد، کوچک و بزرگ از خانههایشان به سوی گلستانها سرازیر میشوند و اکثر اعضای خانواده به طریقی در گل چینی و مراحل گلاب گیری نقش دارند به همین دلیل در این مراکز اقتصاد خانوادهها از رونق خاصی برخوردار است.
در فصل بهار همه جا پر از زیبایی های طبیعت است، برخلاف انتظار، در دل شهری کویری مثل کاشان خوشبوترین گل ایران یعنی گل محمدی رشد می کند. اردیبهشت ماه، زمان مناسبی برای دیدن زیبایی و بوی خوش و دل انگیز این گلها از نزدیک است. مراسم گلاب گیری باعث شده که صدها هزار گردشگر داخلی و خارجی به کاشان سفر کنند و این مراسم را شاهد باشند.
گلابگیری در ایران قدمت ۷۰۰۰ ساله و مراسم گلابگیری هم آیین ۱۰۰۰ سالهای دارد. در واقع کاشت گلهای محمدی در ایران رنگ و بوی خوش این گلها خیلی آرامش بخش است و گلبرگهای سرخابی آن، همیشه برای زینت سفرهها مورد استفاده بوده و ایرانیان جزء اولین کسانی بودند که از قدیم به ویژگیهای درمانی گل محمدی پیبردند و مناطقی مثل قمصر و توابع دیگر کاشان سابقه دیرینه در امر تولید گلاب و اسانس از گل محمدی را دارند. به جز ایران، کشورهای آرژانتین، اسپانیا، پرتغال، سوئیس، بلغارستان، ترکیه به شیوه های مختلف، مواد معطر این گل را استخراج میکنند.
کاشان در ۲۴۰ کیلومتری تهران، شهری در کویر مرکزی ایران و در استان اصفهان قرار گرفته که آب و هوایی گرم و بیابانی و خشک دارد. دو شهر قمصر و نیاسر از اواسط اردیبهشت بمدت دو تا سه هفته میزبان مهمانانی برای حضور در مراسم گلابگیری است. این دو شهر مملو از باغهای گلمحمدی و جویبارهای زلالی هستند که لطف شهر را برای کسانی که پس از طی کویر به شهر رسیدهاند دوچندان میکند.
قمصر در فاصله ۳۰ کیلومتری از جنوب کاشان قرار دارد. گلاب قمصر کاشان از لحاظ مرغوبیت بهترین گلاب جهان بشمار میرود، علاوه بر آنکه برای معطر کردن مکان های مذهبی بکار میرود، هر ساله در تاریخ ۹ ذیالحجه خانه خدا توسط این گلاب ناب شسته میشود و از نظر مذهبی نیز دارای ارج و قرب است. مردم قمصر، مردمی مهماندوست و خونگرم و با حوصله هستند و به نحوی فرایند تهیه گلاب را توضیح میدهند که انگار از تکرار این توضیحات خودشان لذت بیشتری میبرند تا مخاطب. علاوه بر دیدن مراسم گلابگیری و طبیعت زیبای قمصر بازدید از امامزاده پیر داوود که بنایی متعلق به دوره آل بویه است و گنبد مخروطی و فیروزهای که رنگ جالبی دارد خالی از لطف نیست.
امکان دیدن مراسم گلابگیری برای گردشگران مهیاست و گردشگرانی که وارد کاشان میشوند دست خالی و بدون گلاب از این شهر خارج نمی شوند. قمصر، نیاسر و برزک مهمترین قطبهای گلابگیری ایران هستند و سالیانه حدود ۲ میلیون نفر از مراسم گلابگیران کاشان، قمصر، نیاسر و برزک دیدن میکنند.