روستای کلیج خیل شیرگاه

5/5
آنچه در مطلب میخوانید:
روستای کلیج خیل شیرگاه

روستای سرسبز وزیبای کلیج خیل در ۵کیلومتری شهرستان سوادکوه شمالی واقع شده است. روستای کلیج خیل شیرگاه بالغ بر ۴۳۵خانوار و ۱۴۵۰نفر جمیعت می باشد. روستای کلیچ خیل از شمال به جنگل های سرفراز شمال ، از جنوب به رودخانه خروشان تلار، از شرق به روستای شیرجه کلا و از غرب به روستای گاوان کلا و بابلکنار متصل می باشد. روستای کلیچ خیل دارای ۵۰۰ هکتار زمین های کشاورزی دین و خشکه می باشد و اکثر اهالی این روستا به دامداری و کشاورزی مشغول می باشند.

روستای کلیج خیل شیرگاه
روستای کلیج خیل شیرگاه

وجود رودخانه تالار، خاک حاصلخیز، بارش مناسب، شرایط مساعدی را فراهم آورده و همزمان وجود دور رودخانه در گذشته و ارتفاع بالاتر محدوده روستا به نسبت اراضی اطراف امکان دفاع را درگذشته فراهم آورده است. این عوامل خود زمینه بسیار مناسبی برای به وجودآوردن یک مجتمع زیستی در محدوده روستا فراهم آورده است به همین دلیل بخشی از مردمان این مکان را برای سکونت برگزیده اند .

عکسی از روستای زیبای کلیج خیل بر فراز اقیانوس ابر:

روستای کلیج خیل شیرگاه
روستای کلیج خیل شیرگاه

بحثی که درباره کلیج خیل از نظر سیاسی ونظامی می شود وانتخاب چنین اسمی این است که کلیج خیل دردامنه غربی ترز وسفت قلعه قرارداشت واز دو طرف آن می توانستند به قلعه ضربه وارد کنند یکی از سمت بابلکنار ودیگری از طرف شاه جوان وامام زاده شاه زیارت(ع) یعنی ضلع شمالی وشرقی. به همین دلیل دو پای این روستا کج بود.
درگذشته لوله ای کوزه ای معروف به گنگ از شاه نشین بین مرتع زیولا وروستای کلیج خیل امروز تا شاه زیارت کشیده می شود. موادی مانند شیر، دوغ،وآب را از طریق این لوله به بازاری به نام همین امام زاده یعنی بازار شاه زیارت انتقال می دادند. درواقع این محل بازار هفتگی بود که هر یک از مواد نام برده از لوله های مجزا به این بازار منتقل می شد وبه فروش می رسید.

روستای کلیج خیل شیرگاه
روستای کلیج خیل شیرگاه

این روستا چند امام زاده به نام های امام زاده سید مراد(ع)(بین روستای کلیج خیل وشیرجه کلا)، امام زاده عسکری(ع)(کنار مدرسه راهنمایی پسرانه) وامام زاده شاه زیارت(ع) درمیان شالیزارها رادرخودجای داده است.تنها رودخانه این روستا رودخانه رودخانه دایمی«گل دره» که روستا را به دو قسمن پایین محله وبالا محله تقسیم می کند. درره های متعددی وجود دارد که مهم ترین آن گل دره وسنبل دره است. گل دره به داخل سد سنبل رود وان هم به رودخانه بابل واقع در منطقه بابلکنار می ریزد. این روستا تپه هایی با نام «تپه کشکا»، «تپه استخرسر» و«تپه کلنگا» که پوشیده از علفزار هستند را در خود جای داده است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *