07 مرداد 1397

موزه صلح تهران

1383 دفعه

 موزه ی صلح یک موزه بین المللی است که در بسیاری از کشور ها وجود دارد و دبیرخانه اصلی آن در شهر لاهه ، هلند است. در شهر هیروشیما رنج‌های حاصل از کاربرد سلاح های اتمی علیه ژاپن به انگیزه ای برای تلاش در مسیر صلح تبدیل شد که در موزه صلح هیروشیما به خوبی متجلی شده است.

موزه صلح تهران در ساختمان اهدایی شهرداری تهران در پارک شهر قرار دارد، ایده ی این موزه در سال 1384 شکل گرفت. ساختمان موزه صلح تهران در سال ۱۳۸۹ به‌‌طور موقت برای بازسازی بسته شده و ساختمان جدید در تیرماه ۱۳۹۰ با حضور مهمانانی از کشورهای مختلف جهان، از جمله رئیس موزه صلح هیروشیما و معاون شهردار وقت تهران برای بازدید عمومی افتتاح شده است.

موزه صلح تهران

در موزه صلح تهران رنج‌هایی که ایران در اثر قربانی شدن توسط سلاح‌های شیمیایی متحمل شده است به همین ترتیب می‌تواند انگیزه‌ای شود برای نشان دادن پیامد های ناگوار حاصل از جنگ و خشونت و ترویج فرهنگ صلح و دوستی بین افراد جامعه و نیز بین ملت‌ها. هدف اصلی این موزه‌ها ترویج فرهنگ صلح از طریق نشان دادن پیامدهای ناگوار جنگ و خشونت و آثار زیانبار آن بر انسانها و محیط زیست می‌باشد. بیشتر محلی برای گفتگو، برنامه‌های آموزشی و پژوهشی و فرهنگ سازی می‌باشند.

اعضای موزه صلح تهران چه کسانی هستند؟

اعضای این موزه اغلب داوطلبانی هستند که بصورت افتخاری با موزه همکاری میکنند و تعدادی از آنان خود قربانیان سلاحهای شیمیایی هستند که به عنوان نمادهای زنده و پیام‌آوران صلح هستند و با سایر تشکل‌های مردمی و موزه‌های صلح در سراسر دنیا در ارتباط هستند؛ می‌کوشد تا فرهنگ «صلح» را نه در معنای سیاسی آن، بلکه در معنای اجتماعی و فرهنگی آن ترویج نماید.
این موزه بعنوان یک سازمان مردم نهاد (NGO) و تحت نظر هیئت مدیره اداره می گردد.

این موزه به چه موضوعاتی اشاره دارد؟

موضوع کاربرد سلاح های شیمیایی در جنگ عراق علیه ایران و پیامدهای آن در این موزه بصورت برجسته تری مورد توجه قرار گرفته اما موضوعات دیگری همچون بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی در ژاپن، جنگهای جهانی اول و دوم، کاربرد سلاحهای ممنوعه در جنگها ، بمبهای خوشه‌ای - مین و سلاحهای حاوی اورانیم و آثار و عوارض هر کدام از این سلاحها در قسمت های دیگر موزه نشان داده شده است.

موزه صلح تهران

بخش های مختلف موزه

موزه صلح تهران دارای یک سالن اصلی برای نشان دادن پیامدهای جنگ‌ها در دنیا و نیز عواقب کاربرد سلاح‌های شیمیایی و اتمی می‌باشد. در این بخش اسناد و اشیای منحصر به فردی از جنگ شیمیایی علیه مردم ایران به نمایش درآمده اند.

بخشی از موزه نیز به برنامه‌های آموزشی اختصاص دارد که به برگزاری کارگاه‌های آموزشی و کنفرانس‌هایی با موضوع «فرهنگ»، «صلح»، «آشتی» و «حقوق بشر دوستانه بین‌المللی»، «خلع سلاح» و «لزوم ریشه‌کن شدن سلاح‌های کشتار جمعی از جهان» و «پیامدهای جنگ» می‌پردازد.

در این موزه ناظر درناهای کاغذی که به مصدومین شیمیایی ایران اهدا شده باشید.

این موزه صلح دارای استودیوی مستندی است که در آن نمایش های فیلم های مستند از سرگذشت قربانیان جنگ و نشان دادن فیلم ها از سرگذشت قربانیان جنگ را به عنوان اسناد تاریخی ثبت و ضبط شده بود.

کتابخانه «صلح» در موزه دارای منابع گوناگونی از از آثار مرتبط با حقوق بین الملل تا برقراری صلح و تاریخ شفاهی قربانیان جنگ است.

نمایشگاه‌های هنری دائمی و موقت با موضوع صلح که در این موزه برپا می‌گردد، آثار هنرمندان ایرانی و خارجی را به نمایش می‌گذارند.

یادبود کودکان قربانی جنگ در موزه صلح تهران در معرض نمایش است.

همچنین دبیرخانه شهرداران ایرانی عضو «سازمان بین‌المللی شهرداران صلح» در موزه صلح واقع شده است.

بهتر است بدانید...
بازدید از تنها موزه صلح خاومیانه است،رایگان است.
در روزهای شنبه تا چهارشنبه ساعت 9 صبح تا 12:30 و ساعت 14:30 تا 17 امکان بازدید وجود دارد.
این موزه در تعطیلات رسمی بسته است.

{tortags,836,3}

آخرین ویرایش در چهارشنبه, 30 مرداد 1398 14:42