کاخ سرخه حصار تهران

5/5
آنچه در مطلب میخوانید:
کاخ سرخه حصار تهران

کاخ سرخه حصار یا کاخ یاقوت، در سال ۱۲۶۲ خورشیدی در دوره پادشاهی ناصرالدین شاه و در سی و نهمین سالگرد پادشاهی وی ساخته شد، کاخ صرخه حصار دارای دو عمارت به نام کوشک بیرونی و حرم‌خانه بود که مجموعاً شامل دویست اتاق می‌شد.

قصر یاقوت در شرق تهران، منطقه سرخه حصار و در محوطه بیمارستان شهید لواسانی قرار دارد که در تاریخ ۱ مهر ۱۳۸۲ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
ساختمان‌های دیگری مانند کاروانسرا، سربازخانه و گرمابه نیز در این باغ وجود داشت که امروز اثری از آن‌ها دیده نمی‌شود، همچنین ساختمانی در این باغ وجود دارد که مخصوص آشپزی بوده و گفته می‌شود که ضرب‌المثل‌های «بادمجان دورقاب‌چین» و «یه آشی برات بپزم که یک وجب روش روغن باشه» در همین آشپزخانه پدیدار شده است که اکنون این ساختمان به محل تاسیسات بهداشتی کارگران اختصاص داده شده است.

کاخ سرخه حصار تهران
کاخ سرخه حصار تهران

در سال ۱۳۳۶ با تصویب مجلس شورای ملی باغ این قصر و تأسیسات همراه با آن به سازمان بیمه‌های اجتماعی و به بیمارستان ریوی واگذار شده و در دهه بعد بخش‌های روانی و جراحی نیز به آن افزوده شد که در سال ۱۳۵۵ ، تبدیل به یک بیمارستان عمومی شد و اکنون دفتر بیمارستان فوق تخصصی قلب دکتر لواسانی می‌باشد.

کاخ سرخه حصار تهران
کاخ سرخه حصار تهران

معماری این قصر هیچ تأثیری از معماری ایرانی نگرفته است و کاملا سبک اروپایی دارد، برای ساخت این عمارت نزدیک به ۱۵ هزار تومان در سال ۱۲۶۲ شمسی هزینه شد و برای دومین بار در سال ۱۳۸۷ بازسازی آن به دست مهندس علی قمری، مسعود امیری امامی و مسعود شریفی دیرین با نظارت دکتر جدی و مهندس محمد محمدیان انجام گرفت.

آدرس:

تهران- انتهای اتوبان همت شرق- اتوبان یاسینی شمال (سرخه حصار)

آیا این مطلب مفید بود؟

چه امتیازی میدید!

میانگین امتیاز ۰ / ۵. تعداد امتیاز: ۰

شما تاکنون به این پست امتیاز ندادید! اولین کسی باشید که این پست را ارزیابی می کند

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تخفیف ویژه: با خرید 4 رپورتاژ آگهی، یک رپورتاژ آگهی(1+4) هدیه بگیریدجهت اطلاعات بیشتر کلیک کنید