همه چیز درباره جت لگ

5/5
آنچه در مطلب میخوانید:
همه چیز درباره جت لگ

آیا می‌دانید جت لگ چیست؟ آیا مسیر سفر در ایجاد آن نقشی دارد؟ بدن چگونه این تغییرات را احساس می‌کند؟ بدن انسان دارای یک ساعت داخلی است که دستور بیدارشدن و خوابیدن وی را صادر می‌کند. اگر تنظیمات این ساعت به دلیل فاصله مکانی به هم بریزد جت لگ رخ می‌دهد.

جت لگ مشکلات زیادی را برای مسافران به وجود آورده و باعث خستگی مفرد احساس ناخوشی ایجاد مشکلات و گوارشی و سایر موارد این‌چنینی شده  و آسایش سفر را از آنها گرفته است. اکنون می‌خواهیم درباره جت لگ صحبت کرده و راهکارهای مقابله با آن را در اختیار شما قرار ‌دهیم.

جت لگ چیست؟

جت لگ زمانی اتفاق می‌افتد که در یک پرواز طولانی ساعت بدنتان به طور موقت به هم بریزد. وقتی که پروازی از سمت شرق به غرب زمین یا برعکس دارید، ساعت مبدأ و مقصد با هم اختلاف دارند و این امر باعث می‌شود تا زمان خوابتان جابه‌جا شده و احساس خستگی به شما دست بدهد.

دلیل پرواززدگی

دلایل علمی جت لگ از اهمیت بسیار ویژه‌ای برخوردار است. ساعت بیولوژیکی بدن در پروازهای طولانی ممکن است به مشکل بر بخورد. اگر علمی‌تر بخواهید به این موضوع نگاه کنید، دلایل علمی جت لگ این است که هورمون ملاتونین (مسئول ساعت زیستی شما) کم شده و نتیجه آن تغییر و اختلال در خواب و بیداری‌ها است.

استرس سفر، تغذیه و غذا، فشار داخل کابین هواپیما و تحرک نداشتن در پرواز از جمله موارد مهمی هستند که در پرواززدگی تأثیر فراوانی دارند. چنانچه قصد دارید در مورد پرواززدگی اطلاعات جامعی را کسب کنید، بهترین کار دنبال‌کردن مجله راهنماسفر است.

خواب راحت در هواپیما

علائم پرواززدگی

علائم پرواززدگی
علائم پرواززدگی

آیا با علائم پرواززدگی آشنایی دارید؟ جت لگ نشانه‌های گوناگونی دارد که میزان آن در هر فردی متناسب با میزان هورمونی که بدن او ترشح می‌کند یا ساعتی که پرواز را تجربه کرده، فرق دارد. افرادی که نسبت به سایر افراد در پروازهای هوایی طولانی حضور داشته، شانس زیادی برای تجربه‌کردن این پدید را دارند.

همچنین برای دانستن اطلاعات بیشتر در مورد این پدیده می‌توانید به سایت تک آشپز مراجعه کنید. برخی از علائم پرواززدگی به شرح موارد زیر هستند:

  • مشکل در خواب: شایع‌ترین مشکلی که در جت لگ با آن روبرو می‌شوید مختل‌شدن در خواب است. ممکن است صبح‌ها خیلی زود از خواب بیدار شوید یا اینکه شبانه به‌دشواری خوابتان ببرد. به‌علاوه این پدیده باعث می‌شود که شما در طول روز هم دائماً خواب‌آلود و کسل باشید.
  • احساس خستگی: احساس خستگی خیلی زیاد با کاهش توانایی‌های فیزیکی بعد از یک پرواز طولانی تا حدودی برای تمام افراد اتفاق می‌افتد. این مسئله بخصوص در ورزشکاران حرفه‌ای نیز بیشتر به چشم می‌خورد.
  • بدخلقی: برخی از افراد که در پروازهای طولانی به طور دائم حضور دارند، تحریک‌پذیری بیشتری نسبت به سایر افراد داشته و درصورتی‌که شدت پرواززدگی در آنها زیاد باشد، منجر به بدخلقی و همچنین واکنش‌های سریع می‌شوند.
  • اختلال در فکرکردن: مواقعی برایتان پیش می‌آید که وقتی جت لگ هستید ذهنتان کند می‌شود و نمی‌توانید به‌درستی فکر کنید و عملکرد مغزتان به‌خوبی روزهای عادی نیست. سرگیجه سردرد اضطراب بی‌اشتهایی و مشکل در غذاخوردنم برخی از نشانه‌هایی است که افراد پس از یک پرواز طولانی ممکن است با آن روبرو شوند.
  • فلج خواب و تشنج: در مواردی کمیاب جت لگ با ایجاد تغییر در معماری خواب شما می‌تواند شانس به‌وجودآمدن مشکلاتی نظیر تشنج و فلج خواب را بالا ببرد. این پدیده می‌تواند بین ۱ الی ۱۵ روز طول بکشد.

درمان پرواززدگی

برای پیشگیری از پرواززدگی چه باید کرد؟
برای پیشگیری از پرواززدگی چه باید کرد؟

برای پیشگیری از پرواززدگی چه باید کرد؟ جت لگ درمان بسیار زیادی دارد و شما برای اینکه بتوانید جت لگ را سریع‌تر درمان کنید و به برنامه سفرتان رسیدگی کنید این کارها را می‌بایست امتحان کنید:

  • عادت‌دادن خود به زمان جدید: زمانی که به مقصد می‌رسید زمان را فراموش کنید و خودتان را با ساعت کنونی وفق دهید. مثلاً قبل از پرواز می‌توانید ساعت‌مچی و تلفن همراه خود را به‌وقت مقصد تغییر دهید.
  • مدیریت ساعت خواب: بهتر از ساعت خوابتان را بر اساس مقصد پیش ببرید. اگر الان به‌وقت جایی که عازم هستید شب است و شما هم در هواپیمایید، سعی کنید چند ساعتی را بخوابید. به‌علاوه چشم‌بند و گوش‌گیر در طول پرواز به شما کمک می‌کند تا در هواپیما خواب راحت‌تری داشته باشید.

اگر پروازتان در روز به زمین می‌نشیند، تحت هیچ شرایطی نخوابید تا برای خواب شب به مشکل بر نخورید.

  • نوشیدن آب: سفر طولانی و مدت زیادی در هواپیما بودند باعث می‌شود که آب بدنتان کم شود برای همین در طول پرواز و بعد از رسیدن به مقصد نوشیدن آب را در اولویت قرار دهید و تا می‌توانید آب بنوشید.
  • استفاده از دارو: برای تنظیم درست ساعت خواب استفاده از قرص آبراهام می‌توانید در نظر داشته باشید البته بهتر است که قبل از استفاده از هر دارویی با پزشک مشورت کنید تا درگیر عوارض بعدی آنها نشوید.

علاوه بر موارد ذکر شده در بالا راه‌های دیگری برای پیشگیری از پرواززدگی وجود دارند که از جمله موارد این است که قبل از رفتن به سفر به‌مرور برنامه خود را تنظیم کنید، در طول پرواز حرکت کنید، در زمان و شرایط مناسب خود را در معرض نور خورشید قرار دهید.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

با اینکه این بیماری یک اختلال شایع به شمار می‌رود؛ اما ممکن است در برخی موارد به معاینه پزشک نیاز داشته باشید. اگر علائم جت لک بعد از سفر تا بیشتر از یک هفته بهبود پیدا نکند یا بدتر شود باید حتماً به پزشک مراجعه کنید.

کلام نهایی

ما در این مقاله درمورد اینکه جت لگ چیست، دلایل علمی جت لگ و راه‌های درمان و پیشگیری از پرواززدگی پرداختیم تا شما عزیزان سفر لذت بخشی را تجربه کنید. اگر مواردی که در بالا ذکر شد را رعایت کنید احتمال سفر بعدی برای شما بدون نگرانی و با آرامش بیشتری سپری می‌شود.

سؤالات متداول

  1. آیا برای درمان جت لگ باید به پزشک مراجعه کرد؟
    خیر همیشه لازم نیست؛ ولی در صورت طولانی‌شدن باید به متخصص اختلالات خواب مراجعه کنید.
  1. چگونه پرواززدگی را درمان کنیم؟
    مدیریت ساعت خواب خود، نوشیدن آب، مصرف دارو و غیره
  1. نشانه های پرواززدگی چیست؟
    مشکل در خواب، خستگی و کاهش انرژی، مشکلات هضمی و…

آیا این مطلب مفید بود؟

چه امتیازی میدید!

میانگین امتیاز ۰ / ۵. تعداد امتیاز: ۰

شما تاکنون به این پست امتیاز ندادید! اولین کسی باشید که این پست را ارزیابی می کند

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تخفیف ویژه: با خرید 4 رپورتاژ آگهی، یک رپورتاژ آگهی(1+4) هدیه بگیریدجهت اطلاعات بیشتر کلیک کنید