یکی از جاذبههای منحصر به فرد رم، قرار گرفتن شهر واتیکان بالای تپهای در مرکز رم است. شهر واتیکان به وسیلهی پاپ، رهبر کاتولیکهای جهان، هدایت میشود و دولت مستقلی دارد. واتیکان مرکز مذهبی کاتولیک های جهان در دل شهر رم می باشد.
میدان سن پیترو و عظمتش با ستونهای عظیم و فضای بزرگش و صلیب وسط میدان که مطالبی از صلیب مقدس رویش حکاکی شده است در واتیکان بیش از هرچیزی به چشم میآید. در برخی اعیاد و موقعیتهای خاص، پاپ در بالای بالکنی رو به همین میدان حضور مییابد و اگر خوششانس باشید میتوانید در یکی از همین مناسبتها رهبر کاتولیکهای جهان را نیز ببینید.
موزه واتیکان یکی از جذابترین موزههای دنیا در نزدیکی کلیسای سنت پیتر قرار دارد که صفهای عجیب و غریب موزهی واتیکان و تعداد توریستها یکی از شاخصههای معروف شهر واتیکان است. پس از وارد شدن به موزهی واتیکان، مقبرهی تمام پاپهای گذشته، کلیسای کوچک سیستین با سقفی اعجاب انگیز، پوشیده از نقاشیهای مذهبی (از جمله نقاشی معروف آفرینش آدم، داستان زندگی حضرت موسی و حضرت عیسی اثر میکل آنژ) نیز از آثار مهمی است که میتوان دید.
موزه واتیکان را در قرن شانزدهم (سال ۱۵۰۶ میلادی) پاپ ژولیوس دوم تأسیس کرد. در موزه واتیکان بیش از هرجای دیگری در جهان آثار برهنه وجود دارد. این موزه شامل چند مجموعه موزه است و از بخشهای متنوعی تشکیل شده و آثاری از تمدنهای مختلف در بر دارد. بخش تاریخی موزه واتیکان نیز در سال ۱۹۷۳پایهگذاری شد که دربرگیرنده مجموعهای از پرتره های پاپی و اشیاء سپاه نظامی پاپی و هم چنین اشیایی برای مراسم و تشریفات خاص است که دیگر استفاده نمی شود. موزه اتومبیل و کالسکه نیز بخشی از موزه تاریخی واتیکان است. در موزه واتیکان نیز آثاری از تمدن پارسی وجود دارد. در این موزه همچنین سه کره جهان مربوط به سالهای ۱۵۶۰ تا ۱۸۰۰ وجود دارد که اگرچه در آنها همچون سایر نقشههای قرون ۱۶ و ۱۷قاره آمریکا و اقیانوسیه وجود ندارند اما در هر سه کره نقشه ایران با نام پارس و معادل لاتین خلیج فارس( سینوس پرسی) وجود دارد. یک نقشه روی چرم نیز وجود دارد که کار هنرمند لئوناردو داوینچی است و نام ایران را با نام امپراتوری پارس دارد.