موزه ملی مطبوعات ایران، در یکی از خانههای تاریخی و قدیمی واقع در چهارراه مولوی تهران قرار دارد.
اولین روزنامه چاپی ایران با نام «کاغذ اخبار» در اردیبهشت سال ۱۲۱۶ در ایران منتشر شد.
پس از آن نیز روزنامه های دیگری منتشر شدند تا اینکه «عباس میرزای نایب السلطنه» در زمان «فتحعلی شاه قاجار» صنعت چاپ را بر اساس چاپ سربی به طوری رسمی بنا نهاد.
این موزه که نمایشگر تاریخ مطبوعات و نشریات ایران است داری اسناد تاریخی مهمی است که سابقهای ۱۷۰ الی۱۸۰ سال دارند. . قدیمی ترین وسیلهی موزه ملی مطبوعات، دستگاه چاپی مربوط به دهه ۱۲۹۰ خورشیدی است که با حروف سربی کار میکرده است.
در این موزه ماشینهای قدیمی صنعت چاپ، دست نویسهای نخستین روزنامه نگاران، نسخههای قدیمی مطبوعات و نشریات، دوربین و لوازم عکاسی و چاپ عکس، عکسهای قدیمی درباره روزنامه نگاری و همچنین لوگوها، نخستینهای مطبوعات ایران اعم از روزنامه، وسایل ضبط و ثبت، چاپ، سرلیست پیشگامان حوزه روزنامه نگاری کشور و ابزار و ادوات مربوط با موضوع روزنامه نگاری در معرض نمایش قرار گرفتهاند.
اسناد این موزه علاوه بر نمایش برای مطالعه و پژوهش در اختیار علاقهمندان قرار میگیرد. آثار موجود در این موزه از روزنامههای کیهان و اطلاعات، کتابخانه ملی، گنجینه شخصی اشخاص، کتابخانه آستان قدس و موسسه فرهنگی موزهها جمع آوری شده است. همچنین به گفته مسوولان وزارت ارشاد، موضوعاتی در خصوص تاریخ معاصر ایران نیز در این موزه جای دارد.
سید فرید قاسمی به عنوان «حافظه گویای مطبوعات ایران»، اساسنامه «موزه مطبوعات ایران» را در اواسط دههی ۷۰ نوشت و به نهادهای ذیربط ارسال کرد؛ به دنبال تصویب این اساسنامه در واقع اولین «موزه ملی مطبوعات ایران» تاسیس شد.