موزه امام علی واقع در خیابان ولیعصر در خردادماه سال ۸۲ افتتاح شد، ساختمان این موزه شامل ۴ طبقه میباشد که هر طبقه مختص آثار خاصی است، طبقه همکف نمایشگاه ادواری، طبقه اول مرمت آثار و نمازخانه، طبقه سوم، تابلوهای نقاشی معاصر و طبقه چهارم مخصوص آثار خوشنویسی میباشد.
همانطور که از نام این موزه پیداست همه فعالیتهایی که در این موزه انجام میشود با مضامین دینی و مذهبی میباشد که بیشتر آثار هنری این موزه در زمینه هنرهای تجسمی شامل نقاشیهای خیالینگاری، نقاشی معاصر، آثار حجمی، تصویرسازی، عکس و خوشنویسی است و معدود آثاری هم شامل جلدهای لاکی، مرقع خوشنویسی، قلمدان، تابلو فرش و کتاب چاپ سنگی در این مجموعه به نمایش گذاشته شده است.
از ویژگیهای موزه امام علی، اختصاص ۱۴۰۰ متر فضا به گالری جهت برپایی نمایشگاههای هنرمندان و آثار شاخص هنری است، که این امر همواره مورد توجه جامعه هنری و برگزارکنندگان رویدادهای هنری قرار گرفته و تا کنون برنامههای بسیاری از جمله همایش، نمایشگاه، جشنواره، میزگرد و نشستهای علمی، کارگاههای تخصصی و… در آنجا برگزار شده است.
گالریهای موزه در ۳ طبقه با ظرفیت و معماری متفاوت برای نمایش آثار هنری طراحی شده است به طوری که این نوع طراحی، فضایی را فراهم میآورد تا گالریها هم بهصورت نمایشگاه یکپارچه و هم بهصورت نمایشگاهها و گالریهای مستقل در هر طبقه برای هر رویداد اختصاص یابد.
کارگاه مرمت
حفاظت آثار هنری، بررسی وضعیت سلامت اثر، ترمیم آثار آسیب دیده و ایجاد شناسنامه حفاظتی و مرمتی و آسیبشناسی آثار موزهای از مهمترین مواردی است که در کارگاه مرمت موزه انجام میگیرد.
کتابخانه تخصصی موزه امام علی
کتابخانه در فضایی به مساحت ۱۰۰ متر مربع شامل سالن مطالعه، مخزن، بخش مرجع، نشریات ادواری و مرکز اطلاع رسانی است.
آدرس:
تهران، خیابان ولیعصر، بالاتر از بلوار میرداماد، روبروی بزرگراه نیایش، بلوار اسفندیار