کاخ چهل‌ ستون اصفهان

5/5
آنچه در مطلب میخوانید:
كاخ چهل‌ ستون اصفهان

باغ چهل ستون اصفهان در میدان امام حسین خیابان استانداری اصفهان واقع شده و بالغ بر ۶۷۰۰۰ متر مربع مساحت دارد. نمونه ‌ای از یک باغ سلطنتی از دوره صفوی است که اکنون آن را کاخ چهلستون یا باغ موزه چهل ستون نیز می نامند کاخ چهلستون بطور رسمی در سال ۱۰۵۷ هجری قمری به منظور تشریفات و پذیرایی از پادشاهان و صاحب منصبان دولت های هم عصر دولت صفوی اختصاص داده شد .

کاخ چهل‌ ستون اصفهان
کاخ چهل‌ ستون اصفهان

در نامگذاری این بنا به عنوان چهل ستون به دو دلیل می توان اشاره نمود: نخست آنکه عدد ۴۰ در عرفان اسلامی نماد تعدد و کثرت است و دوم آنکه انعکاس تصویر ۲۰ ستون ایوان ضلع شرقی کاخ در استخر مقابل، در مجموع تعداد ستون ها را به چهل می رساند.

کاخ چهل‌ ستون اصفهان
کاخ چهل‌ ستون اصفهان

مساحت کاخ ۲۱۲۰ متر مربع و محل بنای عمارت یک متر از سطح باغ بلندتر است. باغ در بستر شهر و در میان سایر باغ‌ها شکل‌ گرفته و به‌ گونه‌ای استقرار یافته که امکان دسترسی به آن از سایر باغ‌ها میسر بوده است. باغ چهل‌ستون سه در ورودی داشته که در قدیمی آن، رو به شرق قرار گرفته است.

کاخ چهل‌ ستون اصفهان
کاخ چهل‌ ستون اصفهان

باغ چهل‌ستون در بستر شهری خود با دیوارهایی از محیط پیرامون خود مجزا گشته و امروزه ارتباط آن با سایر عناصر شهری بسیار محدودشده است. ارتباط میان عناصر عمده شهری میدان نقش‌ جهان و یا سایر بناهای عمومی تاریخی –هم ازنظر عملکردی هم از منظر شهری، درگذشته وجود داشته که ساختار شهری را به‌ روشنی تعریف می‌نموده است. درگذشته به کمک فضاهای کوچک سرپوشیده میانی مانند ورودی‌ها و ملحقات، این ارتباط وجود داشته است. باغ چهل‌ستون درگذشته نه‌ تنها در ساختار کلی شهر مفهوم روشنی داشته بلکه خود نیز از نمود و جلوه ویژه‌ای برخوردار بوده است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *