قصر شیلون در سوئیس

5/5
آنچه در مطلب میخوانید:

قلعه‌ی شیون در سوئیس، در جزیره‌ی کوچک و زیبایی واقع شده که به کوه‌های آلپ و دریاچه‌ی ژنو اشراف دارد. در این مقاله با تاریخچه و چگونگی به شهرت رسیدن این قلعه بیشتر آشنا می‌شوید.
«قلعه‌ی شیون» (Chillon Castle) که در زبان انگلیسی آن را «شیلون» هم تلفظ می‌کنند، قلعه‌ای رمانتیک در نزدیکی شهر مونترو است و پربازدیدترین بنای تاریخی کشور سوئیس به حساب می‌آید. این قلعه در محوطه‌ای تماشایی، در جزیره‌ای کوچک و مشرف به کوه‌های آلپ و در غربی‌ترین بخش «دریاچه‌ی ژنو» قرار دارد و زمانی نقش مهمی در کنترل امور تجاری اطراف این دریاچه بازی می‌کرد. قلعه‌ی شیون، مقصد مناسبی برای سفرهای خانوادگی و دوستانه به شمار می‌رود و می‌توانید از شهرهایی همچون ژنو، لوزان و پیست‌های اسکی ناحیه‌ی آلپ، سفر تفریحی و کوتاهی به این قلعه داشته باشید.
قدمت قلعه‌ی شیون در این جزیره‌ی کوچک، به قرن ۱۲ میلادی و حکومت «خاندان ساوُی» (House of Savoy) برمی‌گردد که از این مکان برای کنترل تجارت در دریاچه‌ی ژنو و مسیرهای تجاری بسیار مهم به ایتالیا کمک می‌گرفتند. این قلعه بیش از ۴۰۰ سال در سلطه‌ی این خاندان قرار داشت که آن را به قلعه و اقامتگاه تابستانی خود تبدیل کرده بودند. در واقع قلعه‌ای که امروزه می‌بینیم، شکل ظاهری خود را تا حد زیادی از این دوران می‌گیرد و هنوز هم می‌توان نقاشی‌های دیواری آن را مشاهده کرد که به قرن ۱۴ میلادی تعلق دارند.

قصر شیلون در سوئیس | جاذبه های گردشگری سوئیس | راهنماسفر
قصر شیلون در سوئیس | جاذبه های گردشگری سوئیس | راهنماسفر

برنی‌ها قلعه را در سال ۱۵۳۶ میلادی تصرف کردند و سلطه‌ی آن را تا سال ۱۷۹۸ برعهده داشتند. قلعه‌ی شیون بعد از این سال، اهمیت استراتژیک خود را از دست داد و بیشتر از آن به عنوان زندان و انبار استفاده می‌کردند؛ تا اینکه از قرن ۱۹ میلادی بعد، به معروف‌ترین بنای تاریخی کشور سوئیس تبدیل شد و سالانه ۳۵۰ نفر از آن بازدید می‌کنند. معروف‌ترین شخصیت تاریخی مرتبط با قلعه‌ی شیون، راهب اهل شهر ژنو یعنی «فرانسوا بونیوارد» (François Bonivard) است که از سال ۱۵۳۲ و به مدت ۴ سال در زندان این قلعه محبوس بود.
خاندان ساوُی، از دین کاتولیک پیروی می‌کردند و بونیوارد در سرزمین آن‌ها راجع به اصلاحات پروتستانی سخن گفته بود. زمانی که پروتستان‌های شهر برن، خاندان ساوی را مجبور به خارج شدن از بخش‌های غربی سوئیس کردند، بونیوارد نیز از زندان آزاد شد. فرانسوا بونیوارد و تا حد زیادی قلعه‌ی شیون، شهرت خود در سرزمین‌های انگلیسی زبان را مدیون «لرد بایرون» هستند که یکی از معروف‌ترین شاعران کشور انگلستان به شمار می‌رود. لرد بایرون در سال ۱۸۱۶ میلادی و طی بازدیدی که از این قلعه داشت، شعر حماسی ۳۹۲ خطی خود به نام «زندانی شیون» را سرود که تخیلات شاعرانه در آن با حقیقت درآمیخته است.
بایرون حتی نامش را هم بر روی یکی از ستون‌های این قلعه حکاکی کرد که البته به اشتباه بر این باور بود که بونیوارد به این ستون بسته شده و امروزه خودش به جاذبه‌ای دیدنی تبدیل شده است. گردشگران دریاچه‌ی ژنو و حتی اسکی‌بازان ناحیه‌ی آلپ در سوئیس و فرانسه می‌توانند به آسانی با قایق، ماشین، قطار و اتوبوس به قلعه‌ی شیون دسترسی پیدا کنند. همچنین آب و هوا تأثیر چندانی بر روی تعداد بازدیدکنندگان این قلعه نمی‌گذارد و در روزهای سرد و بارانی هم می‌توانید به راحتی از بازدید خود لذت ببرید. لازم به ذکر است که بلیت‌های این قلعه فقط در کنار پل متحرک جزیره به فروش می‌رسند که به قلعه راه دارد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *