کوالالامپور شهری مملو از تضادهای هیجان انگیز و یکی از پر جنب و جوش ترین شهرها در قاره آسیا می باشد که قدت آن به دهه ۱۸۵۰ میرسد ، این شهر تاریخی به دلیل وجود جاذبه های گردشگری فراوان همواره یکی از مقاصد جذب توریست در قاره آسیا و کشور مالزی بوده است. یکی از این جاذبه های گردشگری قصر سلطان عبدالصمد ،واقع در کوالالامپور مالزی است . در ادامه به معرفی بیشتر این بنا خواهیم پرداخت:
در بین سازههای قدیمی عربها در کولالامپور، عمارت سلطان عبدالصمد جاذبهای خاص در این شهر است. عمارت سلطان، روزی دبیرخانهی سرپرستی مستعمرات بریتانیا بوده است، در واقع در ابتدا این ساختمان برای مدیریت اداری منطقه توسط دولت بریتانیا استفاده می شد. . پس از آن برای چندین دهه این بنا محل قرار گیری دادگاه عالی دیوان عالی بود و امروزه این بنا ساختمان وزارت اطلاعات، ارتباطات و فرهنگ مالزی است. سالانه رژهی روز استقلال مالزی روبروی این بنا برگزار میشود.
قصر سلطان عبد الصمد مالزی در سال ۱۸۹۷ توسط یکی از معمار های برجسته انگلیسی یعنی آ سی نورمن ساخته شد و نا م حاکم وقت سلانگور را از آن خود کرد. این بنا از نخستین بناهای ساخته شده به سبک معماری اندلسی (هندی و عربی) در مالزی به حساب می آید.
قصر سلطان عبدالصمد در کوالالامپوردر شرق میدان مِردکا (به زبان محلی داتاران مِردِکا) و رویال سلانگور کلاب، در طول خیابان جالان سلطان حسام الدین قرار گرفته است.
قصر سلطان عبدالصمد به طور کامل از آجر ساخته شده است ، طاق های قوسی ظریف، ستون های منحنی با گنبدهای مسی براق و یک برج ساعت ۴۱.۲ متری می باشد. وجود برج های ۴۰ متری ساعت، طاق های قوسی برفراز آن بر زیبایی این بنا افزوده است . همین امر باعث شده است عمارتسلطان عبدالصمد اخیراً به یکی از جاذبه های کوالالامپور تبدیل شود .
اگر علاقه زیادی به اماکن تاریخی و اثرات هنری زمان های گذشته دارید بازدید قصر سلطان عبدالصمد واقع در میدان استقلال کوالالامپور بهترین انتخاب برای شماست. برای رسیدن به این بنای تاریخی می توانید از قطار سبک شهری (اِل آر تی) استفاده کرده و در ایستگاه مسجیدجامِک(Masjid Jamek) )یا ایستگاه پاسار سِنی (Pasar Seni) پیاده شوید.
این بنا با ۱۰ دقیقه پیاده روی از ایستگاه فاصله دارد. مطمئن باشید که ان را به راحتی پیدا خواهید کرد چراکه علامت های بسیار خوبی برای رسیدن به این مکان در مسیر نصب شده است..