تخت سرتشتک کجاست؟
اگر از کرمان به سمت شهر رابر و پس از رسیدن به رابر به سمت دهستان هنزاء حرکت کنید، در امتداد هنزاء یکی از بینظیرترین مناطق طبیعی ایران را میبینید، منظرهای که بدون شک آن را در استانهای مازندران و گیلان هم نمیتوان دید.
در لابه لای تپه ها برکه های متعدد قرار دارد بطوریکه فاصله برکه ها در برخی مکان ها تنها چند صد متر است و منظره ای بسیار زیبا ایجاد کرده است.
در ارتفاع بیش از سه هزار متری از سطح دریا به منطقهای به نام «تخت سرتشتک» میرسید. این منطقه تا چندی قبل برای مردم کرمان هم غریبه بود اما وقتی عکسهای این کوهستان در شبکههای اجتماعی پخش شد حالا این منطقه به محبوبترین مکان طبیعتگردی کرمان تبدیل شده است
این تخت که یکی از جلوههای خاص مناطق کوهستانی استان کرمان و شهرستان رابر میباشد در نقطه مرزی شهرستانهای رابر-جیرفت و کرمان قرار دارد و با قرار گرفتن در نقاط بلند آن میتوان موقعیت قلههای بلند استان از جمله لاله زار و کوه هزار را تشخیص داد، منطقهای بکر که به واسطهٔ ارتفاع زیاد و شرایط جوی، بیشتر طول سال خالی از سکنه است. هر سال از اردیبهشت ماه به بعد این منطقه میزبان عشایری از شهرستانهای جنوبی کرمان است که با حضور سیاه چادرهای عشایر، بوی آتش و زندگی عشایری و نیز جست و خیز و هیاهوی گوسفندان تا اواخر تابستان تخت سرتشتک رابر را که در ۱۲ کیلومتری منتهی الیه جاده بندر هنزاء قرار دارد را به یکی از جالبترین و دیدنیترین نقاط استان کرمان تبدیل کردهاست.
ارتفاع در تخت سرتشتک آنقدر زیاد است که درخت در سرتشتک نمیروید اما ارتفاعات این منطقه که شکل تپهماهور دارد آنچنان سرسبز است که حتی یک لکه خالی از گیاه در منطقه دیده نمیشود.
دمای هوا در زمستان نیز در تخت سرتشتک آنقدر پایین است که پوشش گرم یکی از نیازهای اصلی حضور در منطقه است.
انواع محصولات دامی و لبنی در هنزاء در اختیار گردشگران است و در ارتفاعات کمتر رودخانههای خروشان جریان دارد.
مردم روستاهای اطراف خانه های خود را برای سکونت در اختیار مردم قرار می دهند و با مواد غذایی لبنی که اکثرا روزانه تولید می شود از مسافران پذیرایی می کنند
ارتفاع این منطقه ۳۶۰۰ متر از سطح دریا بوده و یکی از خاصترین اکوسیستمهای طبیعی کشور در این منطقه ایجادشده است. اهالی روستاهای اطراف خانههای خود را برای سکونت در اختیار مردم قرار میدهند و با مواد غذایی لبنی که اکثراً روزانه تولید میشود از مسافران پذیرایی میکنند.
هنزا و «تخت سرتشتک» از شهر درب بهشت تنها نیم ساعت فاصله دارد و یکی از ضلعهای طبیعتگردی کرمان را شکل میدهد.
فصل مناسب برای سفر به تخت سرتشتک:
منطقه در فصل بهار و تابستان یکی از زیباترین مناطق کشور برای گردشگری است و در زمستان نیز می توان با استفاده از شرایط آب و هوایی پیست اسکی را در منطقه راه اندازی کرد.