دریاچه های آتشفشانی کلیموتو در اندونزی

5/5
آنچه در مطلب میخوانید:
دریاچه های آتشفشانی کلیموتو در اندونزی

دریاچه های آتشفشانی کلیموتو کجا هستند؟

در جزیره فلورس (Flores) و در نزدیکی شهر کوچکی به نام مونی (Moni)، در اندونزی، کوهی به نام کلیموتو وجود دارد که بر فرازش و در ارتفاع ۱۶۳۱ متری سه دریاچه ی زیبا به وجود آمده اند؛ برای رسیدن به دریاچه های زیبای کلیموتو باید از چندین پله بالا بروید و مسیری نیم ساعته را طی کنید تا بر بالای کوه کلیموتو برسید، آماده شوید و همراهمان بیایید. این سه دریاچه ی فوق العاده زیبا حدودا ۱۲۹۲ میلیون متر مکعب آب را در خود جا داده اند؛ آب هایی منحصر به فرد، دیدنی و رنگارنگ…

آب دریاچه های آتشفشانی کلیموتو دارای مواد معدنی گوناگونی می باشد تا اندازه ای که با کمی نزدیک شدن به آن ها بوی گوگرد را احساس می کنید. وجود گوگرد و گازهای گوگردی باعث پژمرده شدن گل و گیاهان در دورتا دور دریاچه ها شده است، به طوری که تا فاصله ی چند متری از دهانه ی دریاچه ها گیاهی به چشم نمی خورد اما باز هم منظره ی اطراف این سه دریاچه بسیار زیبا و دل انگیز است.

مردمان محلی شهر مونی این سه دریاچه را مرموز، دارای نیروهای بسیار قوی طبیعی و گاهی افسون شده می دانند و ارزش خاصی برای دریاچه های کلیموتو قائل اند. در ادامه نگاهی داریم به هریک از این دریاچه های رنگارنگ و اسرار پنهان آن ها. با این که دریاچه ها مساحت زیادی ندارند اما از معروف ترین اماکن گردشگری در اندونزی به حساب می آیند و سالانه میزبان توریست های زیادی هستند.

معرفی دریاچه های آتشفشانی کلیموتو | kelimutu Lake

۱- غربی ترین دریاچه

اگر به تصاویر دقت کنید، دو دریاچه کاملا در کنار هم و یکی با فاصله از آن دو قرار گرفته است. این غربی ترین دریاچه را با نام (Tiwu Ata Mbupu) می شناسند و در اغلب اوقات سال به رنگ آبی نیلگون دیده می شود. مردمان محلی این دریاچه را نمادی از روح مردگانشان می دانند و گمان می کنند که با تغییر حال مردگانشان رنگ دریاچه ها هم دگرگون می شوند، حتی می گویند اگر فردی دروغگو در کنار دریاچه ها ظاهر شود رنگ دریاچه تیره می شود.

۲- شرقی ترین دریاچه

شرقی ترین دریاچه (Tiwu Ko’o Fai Nuwa Muri) نام دارد که در بیشتر ایام سال به رنگ سبز دیده می شود. مردمان محلی این دریاچه را سمبل مردان جوان به همراه چندین دوشیزه می دانند. دو دریاچه تقریبا به هم متصل هستند و تنها با یک دیوار باریک از هم جدا شده اند که احتمالا به دلیل رانش زمین به وجود آمده است، ارتفاع این دیوار چیزی حدود ۵۰ تا ۱۵۰ متر است و با شیبی ۷۰ درجه دو دریاچه را به هم متصل کرده است.

شرقی ترین دریاچه (Tiwu Ko’o Fai Nuwa Muri)  در اندونزی
شرقی ترین دریاچه (Tiwu Ko’o Fai Nuwa Muri) در اندونزی

۳- دریاچه میانی

در فاصله ی ۱.۵ کیلومتری از غربی ترین دریاچه، دریاچه ی دیگری قرار دارد که آن را (Tiwu Ata Polo) می نامند. اگر به اندونزی و کلیموتو بروید می توانید دریاچه ی میانی را به رنگ قرمز، نارنجی، قهوه ای ببینید اما اگر کمی خوش شانس تر باشید شاید در زمان سفر شما سبز یا آبی شده باشد. البته این دریاچه ی قرمز رنگ و آتشین بیشتر با نام دریاچه ی افسون شده شناخته می شود.

کاشف دریاچه های آتشفشانی کلیموتو: این دریاچه های رنگین و زیبا در سال ۱۹۱۵ میلادی توسط یک فرد هلندی به نام ون ساچ تلن (Van Such Telen) یافت شد. از آن پس این دریاچه ها محل مورد علاقه ی توریست های خارجی شد. او در سال ۱۹۲۹ میلادی سفرنامه اش و داستان کشف این دریاچه ها را منتشر کرد که تاثیر زیادی در سفر گردشگران به این ناحیه داشت، زمانی که ون این دریاچه ها را دیده بود به رنگ های قرمز، آبی، سفید بودند، اما در سال های بعد مدام تغییر کردند و به رنگ های قهوه ای و سایه هم دیده شدند.

کشف دریاچه های آتشفشانی کلیموتو نقش مهمی در ارتقای سطح زندگی مردمان محلی داشت و آنان توانستند با ارائه ی خدمات به گردشگران امرار معاش نمایند. زمین شناسان عقیده دارند که آتشفشان کلیموتو در سال ۱۸۸۶ میلادی فوارن کرد و از آن پس رنگ دریاچه ها تغییر کردند اما منابع مورد اعتمادی در رابطه با این موضوع وجود ندارد.

علت تغییر رنگ دریاچه های کلیموتو | اعجابی دیدنی

 دلیل تغییر رنگ دریاچه های کلیموتو در حقیقت به دلیل مخلوط شدن مواد معدنی موجود در آب دریاچه ها با گاز های محیط و گازهای آتشفشانی این تغییر صورت می گیرد و هیچ نظمی هم در زمان تغییر رنگ ها ندارد. حتی مطالعات نشان داده فصل های مختلف هم تاثیری در این تغییرات ندارند. این دریاچه ها دارای موادی مثل سولفات کلرید، دی اکسید گوگرد، کلرید هیدروژن،سولفید، دی اکسید کربن و آب هایی اسیدی است. برای آخرین بار در سال ۲۰۱۶ میلادی دانشمندان واکنش های شیمیایی این دریاچه ها را مورد بررسی قرار دادند و متوجه شدند در طی این سال رنگ آب دریاچه ها ۶ بار تغییر کرده است و تابع هیچ نظم و ترتیبی هم نبود.

علت تغییر رنگ دریاچه های کلیموتو | اعجابی دیدنی
علت تغییر رنگ دریاچه های کلیموتو | اعجابی دیدنی

تفریحات اطراف دریاچه های کلیموتو

مطمئنا بهترین تفریحات موجود در این ناحیه گردش در طبیعت، عکاسی از مناظر حیرت انگیز اطراف و لذت بردن از زیبایی های دریاچه ها است.

اگر علاقمند به دوچرخه سواری هستید می توانید در اطراف دریاچه ها و کوهپایه ی کوه کلیموتو دوچرخه سواری هم انجام دهید، حتی می توانید از پارک ملی کلیموتو به قیمت ۸۰.۰۰۰ روپیه (حدود ۲۰ هزار تومان) دوچرخه اجاره کرده و به گردش و تفریح بپردازید.

لذت بیشتر از سفر به دریاچه های کلیموتو اندونزی

برای این که در طی سفرتان برای دیدن دریاچه های آتشفشانی کلیموتو بیشتر لذت ببرید چند پیشنهاد خوب برایتان داریم.

۱) در کوه کلیموتو خوب بگردید، پوشش گیاهی غنی و زیبایی های این منطقه حتما برایتان جذاب خواهد بود.

۲) در اطراف این دریاچه های زیبا و رنگین میمون هایی زندگی می کنند، کمی دقت نظر به خرج دهید و آن ها را پیدا، تماشا و با میمون ها بازی کنید.

۳) روستاهای محلی و نزدیک به این دریاچه ها جالب و دیدنی هستند، مردمان هر روستا آداب و رسوم و سبک زندگی خاصی را دارند که مورد توجه گردشگران قرار می گیرد، این روستاها را از نزدیک ببینید.

۴) در نزدیکی درب ورودی پارک ملی کلیموتو می توانید چند چشمه ی آب گرم را مشاهده و از آن ها بهره مند شوید.

۵) در پارک کیلموتو یک آبشار زیبا هم وجود دارد که تقریبا در کنار آن کافه ای به نام رین بو یا رنگین کمان قرار دارد که دیدار از آن می تواند لذتبخش باشد.

اقامت در منطقه دریاچه های آتشفشانی کلیموتو
اقامت در منطقه دریاچه های آتشفشانی کلیموتو

اقامت در منطقه دریاچه های آتشفشانی کلیموتو

اگر اهل ماجراجویی هستید و می خواهید به دیدار دریاچه های رنگین کلیموتو بروید و شب را در اطرافش سپری کنید، می توانید در یکی از اقامتگاه های مونی استراحت کنید و در طول روز به گشت و گذار و ماجراجویی در پارک جنگلی کلیموتو که زادگاه دریاچه ها است بپردازید، از دورترین مسافرخانه ی مونی هم با اتومبیل ۴ ساعت بیشتر تا دریاچه های رنگین کلیموتو راه نیست به همین خاطر اقامتگاه های این شهر می توانند محل مناسبی برای گردشگران باشند.

همچنین می توانید در روستاهای اطراف اقامت نمایید و از محیط زیبا و زمین های کشاورزی آن هم دیدن کنیید که جذاب و دیدنی است. مثلا از روستای دتسوکو (Detusoko) تنها ۴۵ دقیقه به وسیله ی اتومبیل با کلیموتو فاصله دارد، در این روستا مهمان خانه ی خوبی به نام (Wisma Santu Fransiskus) دایر است که درآمد حاصل از آن صرف امور اجتماعی و حمایت از افراد بی سرپرست و ناتوان می شود. از طریق این شماره تلفن می توانید با مهمانخانه ارتباط برقرار کنید:

phone: +62 81314350522

بهترین زمان سفر به دریاچه های آتشفشانی کلیموتو

بهترین زمان برای بازدید از دریاچه های آتشفشانی کلیموتو فصل تابستان است، اندونزی آب  و هوایی گرمسیری دارد و ممکن است حتی تا ماه سپتامبر (شهریور و مهر) هم هوا بسیار گرم باشد. اما بهترین فصل سفر ژانویه یا اوت (تیر تا شهریور) است که بیشتر گردشگران هم در همین زمان به کلیموتو می روند. هنگام طلوع خورشید منظره ی اطراف دریاچه های آتشفشانی کلیموتو بسیار دیدنی و دلنشین است.

بهترین زمان سفر به دریاچه های آتشفشانی کلیموتو | گردشگری در اندونزی
بهترین زمان سفر به دریاچه های آتشفشانی کلیموتو | گردشگری در اندونزی

مسیر دسترسی به دریاچه های آتشفشانی کلیموتو

نزدیک ترین فرودگاه به کلیموتو، فرودگاه مامیر (Maumere) است، اند ( Ende ) یکی از شهرستان های جزیره فلورس است که همیشه از بالی به آن پرواز وجود دارد و به راحتی می توان به آنجا برسید. باید از پروازها استفاده نمایید و سپس از اند با اتومبیل یا تاکسی به مونی (Moni) بروید. از شهر مونی تا پارک ملی کلیموتو حدودا ۳ ساعت با ماشین راه در پیش خواهید داشت، اغلب توریست ها شب را در کلیموتو اقامت می کنند.

جالب این است که می توانید با قایق هم به کلیموتو بروید، برای این کار با قایق باید از بالی به فلورس رفته و از آن جا راه کلیموتو را در پیش بگیرید، می توانید توسط اتوبوس هم به کلیموتو برسید.

دریاچه های آتشفشانی کلیموتو حدودا در ۵۰ کیلومتری شرق استان نوسا (Nusa)، در پارکی ملی به همین نام قرار گرفته اند و از مونی تا این پارک، جاده ای آسفالتی وجود دارد و به سهولت می توانید به پارک برسید و اتومبیلتان را هم در پارکینگ پارک بگذارید، چون این دریاچه ها جزئی از پاک ملی است. برای رسیدن به این دریاچه ها ابتدا باید خود را به مونی رسانده و به روستای کوانارا (Koanara) بروید که فاصله ی کمی تا کلیموتو دارد، از این روستا می توانید به وسیله ی وسایل نقلیه عمومی و یا وسایل نقلیه ی موتوری به سرعت به کلیموتو برسید، از این روستا حدودا ۱۵ کیلومتر تا کلیموتو فاصله است، از آن جا به بعد به دلیل احاطه شدن دریاچه ها در جنگل های انبود و فضای پارک ملی باید ادامه مسیر را پیاده طی کنید که از پارکینگ تا کنار دریاچه ها جدودا ۳۰ دقیقه پیاده راه در پیش خواهید داشت.

آدرس: آسیا، اندونزی، کلیموتو، دریاچه های کلیموتو.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *