تالاب قوری گل

5/5
آنچه در مطلب میخوانید:
تالاب قوری گل

 تالاب قوریگل به عنوان یکی از تالابهای بین المللی حفاظت شده کشور به ثبت رسیده است. آب این دریاچه بیشتر از رودها و آبراهه‎هاى فصلى و سیلابى و به مقدار کمتر از طریق چشمه‎هاى زیردریاچه تأمین می شود و شیرین است.دریاچه و آب راکد قوری گل، در کنار جاده ترانزیتی تبریز- بستان آباد در فاصله ۴۵ کیلومتری شرق تبریز و ۱۵ کیلومتری غرب بستان آباد، در میان کوهها و ارتفاعات شرقی گردنه شبلی در یک گودی واقع شده است. این دریاچه در میان مردم محل به نام قوری گل (استخر خشک)، دوری گول (استخر آب زلال) و قویل گول (استخر و گودال ژرف و عمیق) معروف است.

طول و پهنای قوری گل، ۴ کیلومتر و مساحت آن ۱۶ کیلومتر مربع است و ژرفای این دریاچه – که تمام سال آب دارد- در عمیق ترین نقطه به ۱۳ متر می رسد. آب این دریاچه شیرین و در صورت تصفیه قابل شرب می باشد. در حال حاضر این آب برای آبیاری کشتزارهای روستاهای پیرامون دریاچه یعنی روستاهای ارشتناب، رامناب و یوسف آباد، به مصرف می رسد.

تالاب قوری گل
تالاب قوری گل

اطراف دریاچه را مرتع، چمنزارها، مزارع و کشتزارهای متعددی فراگرفته و به علت وجود هوای مطبوع در تابستانها، یکی از مراکز استراحت و تفریح مردم تبریز می باشد. هم چنین برای استفاده بهینه از شرایط طبیعی و گردشگری، تفرجگاهی در جنب این تالاب احداث شده و در خدمت مسافران است.
قوریری گل که امروز در ردیف آبهای راکد آذربایجان است، دارای قدمتی تاریخی است. این تالاب برای بسیاری از پرندگان مهاجر از نظر زیستگاهی حائزاهمیت بین المللی است .

تالاب بین المللی قوری گل دردهه های قبل محل عبور و زیستگاه قوچ ومیش ارمنی به عنوان یکی ازگونه های نادر بوده ولی به دلیل توسعه شهری و ایجاد صنایع، این ویژگی ازدست رفته است. ازحیات وحش تالاب قوری گل در زمان حاضر می توان به پستاندارانی چون جربیل ایرانی، موش کشتزار، موش مغان، گرگ، روباه وسمورسنگی اشاره کرد. حدود ۹۲گونه پرنده نیز در تالاب بین المللی قوری گل شناسایی شده که می توان از اردک سرسفید، اردک مرمری، اردک بلوطی به عنوان برخی ازآنها یاد کرد که در ردیف گونه های جانوری درحال تهدید به انقراض تلقی می شوند. همچنین بیش از۲۸۰ گونه گیاهی درتالاب بین المللی قوری گل تشخیص داده شده است.

گیاهان غوطه ور در آب تالاب به عنوان یکی ازجذاب ترین بخش ها نیزشامل گونه هایی چون بارهنگ آبی، آلاله آبی، قوشاب شانه ای، انواع جلبک وفیتوپلانکتون است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *