29 بهمن 1397

پارک جنگلی سی سنگان نوشهر گیلان

1648 دفعه

 پارک جنگلی سی سنگان کجاست؟

پارک جنگلی سی سنگان که در 35 کیلومتری نوشهر قرار دارد، در سال 1344 و با پیشنهاد و طراحی مهندس آشتیانی با هدف حفاظت از گونه های نادر شمشاد و سایر گونه های گیاهی و جانوری تاسیس شد؛ این پارک جنگلی از شمال به دریای خزر، از جنوب به کوه های البرز، از غرب به روستای توسکاتک و از شرق به روستای صلاح الدین کلا منتهی می شود و مساحت کلی آن ۶۰۲ کیلومتر مربع است.
پارک جنگلی سی سنگان آب و هوایی مرطوب و زمستان های ملایم دارد و میزان میانگین بارندگی سالانه آن به 1100 میلی متر می رسد. از قسمت دریا که به سمت جنگل پارک حرکت می کنیم بر ارتفاع پارک افزوده می شود و در بالاترین نقطه، ارتفاع آن به ۵۰ متر می رسد. ویژگی پارک جنگلی سی‌ سنگان این است که تنها ذخیره‌ گاه بزرگ و منحصر بفرد شمشاد کشور و سطح خاورمیانه است، به غیر از شمشاد می توان به بلوط هایی اشاره کرد که گاه ارتفاع آنها به 10 متر نیز می رسد؛. در کنار اینها، این پارک محلی برای نگهداری از گونه های متنوع درختچه خشبی، علفی و جانوری نیز هست.

پارک جنگلی سی سنگان نوشهر

دیدنی ها و تفریحات پارک جنگلی سی سنگان

در وصف پارک جنگلی سی سنگان می توان بسیار سخن گفت و زیبایی هایش را بر شمرد. قدم زدن در ساحل آرامش بخش دریای خزر، دوچرخه سواری در دل جنگل های هیرکانی، قایق سواری بر آبیِ دریای خزر، کمپ زدن در دل طبیعت شمال ایران، اسب سواری در ساحل شنی و عکاسی از رنگ های دلفریب درختان بلند قامت، تنها گوشه ای از تفریحات و دیدنی های این پارک است.
علاوه بر این تفریحات و خوشگذرانی ها، برنامه های ویژه و خاصی مانند اجرای رقص و موسیقی محلی، مراسم آتش بازی، پخش سریال های تلویزیونی در سینمای روباز و اجرای مسابقات گوناگون بر جذابیت های این مجموعه و پارک می افزاید.
پیست کارتینگ، موتور چهارچرخ، قایق سواری، جت اسکی و شاتل دریایی بخش هیجانی تفریح های ساحلی پارک سی سنگان را شامل می شوند. علاوه بر اینها کافه ها و رستوران های بخش ساحلی، شهربازی کودکان، اسب سواری در ساحل و آلاچیق ها اوقات خوشی را برای تان رقم خواهند زد.


1- پیست کارتینگ ساحل سی سنگان
برای عاشقان هیجان، پیست کارتینگ پارک ساحلی سی سنگان می تواند جای فوق العاده ای باشد. این پیست از مجهزترین پیست های کارتینگ در شمال ایران است و موتورهای چهارچرخ و ماشین های کنترل از راه دور جذابیت پارک را دو چندان می کند.
برای انجام کارتینگ باید به نکات زیر توجه داشته باشید:
حداقل سن برای استفاده از کارتینگ 10 سال و حداقل قد 140 سانتی متر است.
حضور والدین برای استفاده کنندگان زیر 16 سال الزامی است.
هزینه
هزینه استفاده از کارتینگ این مجموعه بنا بر دقیقه مورد استفاده بین 10 تا 65 هزار تومان متغیر است. شما می توانید از 6 دقیقه تا 15 دقیقه در هر سری از پیست کارتینگ استفاده کنید.
هزینه 6 دقیقه استفاده: 25000 تومان
هزینه 8 دقیقه استفاده: 30000 تومان
هزینه 10 دقیقه استفاده: 40000 تومان
هزینه 12 دقیقه استفاده: 50000 تومان
هزینه 15 دقیقه استفاده: 65000 تومان


2- موتورهای چهارچرخ ساحل سی سنگان
کارتینگ تنها بخش تفریحی و هیجانی پارک ساحلی سی سنگان نیست. موتورهای چهارچرخ نیز می توانند آدرنالین خون تان را بالا برده و تفریح جدید و جذابی را در اختیارتان قرار دهد. پیست موتور چهارچرخ، هم در قسمت ساحلی و هم در قسمت جنگلی وجود دارد.
هزینه ها
15 دقیقه استفاده موتور چهارچرخ نوع یک 40 هزارتومان
15 دقیقه موتور چهارچرخ نوع دو 60 هزار تومان
برای گروه های گردشگری نیز تخفیف وجود دارد و به ازای هر 5 بار استفاده از موتور می توانید یک بار استفاده رایگان داشته باشید.
3- جت اسکی
لذت سوارشدن بر جت اسکی از دیگر تفریحاتی است که در پارک ساحلی سی سنگان می توانید تجربه کنید؛ اما در هنگام استفاده از آن باید مراقب باشید تا دچار آسیب و مشکل نشوید.
هزینه ها
هزینه استفاده از جت اسکی با موتور 1100 برای 15 دقیقه 80 هزار تومان و برای یک ساعت 250 هزار تومان است.
هزینه استفاده از جت اسکی با موتور 1800 برای 15 دقیقه 100 هزار تومان و برای یک ساعت 350 هزار تومان است.


4- قایق سواری و شاتل دریایی
از جمله تفریحات جذابی که در سواحل شمال ایران به وفور مورد استفاده قرار می گیرد قایق سواری است که همراه با خانواده و با رعایت نکات ایمنی می توان از آن نهایت لذت را برد و از دید دریا به تماشای زیبایی های ساحل سی سنگان نشست.
علاوه بر قایق سواری، شاتل های دریایی نیز نوع دیگری از تفریح آبی هستند که شما را به اوج هیجان و لذت می برند.
هزینه های قایق سواری
استفاده از قایق ها به صورت سرویسی انجام گرفته و هر سرویس رفت و برگشت 50 هزار تومان هزینه دارد.
هزینه های شاتل دریایی.
هزینه شاتل دریایی دو نفره برای 15 دقیقه استفاده 70 هزار تومان است.
هزینه شاتل دریایی سه نفره برای 15 دقیقه استفاده 90 هزار تومان است.
هزینه شاتل دریایی چهار نفره برای 15 دقیقه استفاده 100 هزار تومان است.


5- آلاچیق های ساحل سی سنگان
در کناره خط ساحلی پارک سی سنگان انواع آلاچیق ها و کافه ها برای نشستن، استراحت و اقامت مسافران وجود دارد تا در کنار آنها به تماشای دریای دلفریب خزر و زیبایی هایش بنشینند.

امکانات پارک جنگلی سی سنگان

رستوران جنگلی چوبی، سفره خانه، نمایشگاه سنتی صنایع دستی و سوغاتی های شمال، قطار تفریحی، سوپرمارکت، شهربازی، پیست دوچرخه، پیست کارتینگ، مسیر پیاده روی و نمازخانه، تمام اینها در اختیار مسافران قرار گرفته و نوید سفری جذاب و پر از هیجان و لذت را می دهد. البته شهربازی قسمت جنگلی بیشتر مختص کودکان است و بزرگسالان امکان استفاده چندانی ندارند.
دو ورودی با پنج نگهبانی، یک اتاق اطلاعات، فروشگاه، پناهگاه بزرگ، محوطه پیک نیک، محوطه اردو، پارک کودک، پیست اسب سواری، کلوپ جت اسکی، کلوپ قایق سواری، زمین های ورزش های ساحلی (فوتبال و والیبال)، کافی شاپ، رستوران، سفره خانه، فروشگاه بازی های رایانه ای، 13 چشمه سرویس بهداشتی، آلاچیق، سکوی آبخوری، ساختمان دایمی منابع طبیعی، پلاژ بانوان و آقایان، موج سواری، جت اسکی و پیست اسکیت امکاناتی هستند که سفری راحت تر برای شما و خانواده تان به ارمغان می آورند.
قابل ذکر است که بازنشستگان نیروهای مسلح و فرهنگیان برای استفاده از امکانات اقامتی از تخفیف برخوردارند.
هزینه ها
هزینه اسب سواری در مجموعه پارک جنگلی بسته به توافق با شخص صاحب و مقدار زمانی که از اسب استفاده می کنید متغیر است.
هزینه تمام دستگاه های شهربازی نفری 3000 تومان است و بلیت کشتی صبا 4000 هزار تومان قیمت دارد.

پارک جنگلی سی سنگان نوشهر

اقامت در پارک جنگلی سی سنگان

دو دستگاه واحد مسکونی، محوطه خورگشت (پیک نیک)، محوطه اردو، ویلاهایی مجهز به امکانات و مشرف به ساحل و چشم انداز، خیال شما را از اقامت و سرپناه در سفر به پارک جنگلی سی سنگان راحت می کند.
امکانات اقامتی ویلایی مجموعه سی سنگان که در سمت ساحلی پارک قرار دارد به این شرح است:
سوییت های دوتخته: اتاق دو تخته، حمام و سرویس بهداشتی، پنکه
سوییت های سه تخته: اتاق سه تخته، یخچال، تلویزیون، حمام و سرویس بهداشتی، وسایل سرمایشی و گرمایشی
علاوه بر این امکانات اقامتی، امکان چادر زدن و کمپینگ نیز در پارک جنگلی و ساحلی سی سنگان وجود دارد. هزینه هر شب کمپینگ و چادرزنی نیز 11000 تومان است.

بهترین فصل سفر پارک جنگلی سی سنگان

به مانند دیگر جاذبه های طبیعی استان مازندران ایام تعطیل بهار و تابستان بهترین فصل برای سفر به پارک جنگلی سی سنگان به شمار می رود؛ اما زیبایی پاییز هزار رنگ جنگل سی سنگان چیزی نیست که دوستداران عکاسی و طبیعت بتوانند از آن بگذرند.
بهار: بهار فصل تازگی، نو شدن زمین و درختان، سر برآوردن گل ها و غنچه ها و باران های گاه و بیگاه است و چه جایی بهتر از پارک جنگلی سی سنگان برای لذت بردن از این همه زیبایی. البته در ایام نوروز این امکان به دلیل ازدحام جمعیت کمتر است.
تابستان: حالا که زمین به سبزترین رنگ خود درآمده است و روزها گرمترین آب و هوا را تجربه می کنند، پارک جنگلی سی سنگان بهترین مکان برای گذران وقت است.
پاییز: زیبایی های پارک سی سنگان به بهار و تابستان آن ختم نمی شود و خلوتی پارک به دلیل کاهش تعداد مسافر می تواند بهانه ای باشد تا غرق در نقش رنگارنگ پاییز اینجا شوید.
زمستان: زمستان فصل کم رونق پارک جنگلی است و باد و بارانی که از سمت دریا و کوه می آید سفر به سی سنگان را سخت می کند.

موقعیت جغرافیایی پارک جنگلی سی سنگان

این پارک که در ۲۷ کیلومتری جاده نوشهر به نور قرار دارد، از شمال به دریای خزر، از جنوب به سلسله جبال البرز، از غرب به روستای توسکاتک و از شرق به روستای صلاح الدین کلا محدود می‌شود. مساحت این پارک در حدود ۶۰۲ هکتار است و زیستگاه انواع گونه‌های درختی، درختچه‌ای خشبی و علفی و جانوری است.
بخش ساحلی: غروب آفتاب در ساحل سی سنگان
بخش‌های ساحل بخش ساحلی به مساحت ۳۰ هکتار در حاشیه جاده قرار دارد و درختان و درختچه‌هایی همچون توسکا، لرگ، بلوط، آزاد، لیلکی، انجیر، داغداغان، انار، ازگیل، سرخ ولیک، گوجه جنگلی، توت، سیاه تلو، سیاه ال و سیاه اربه در این قسمت قرار دارند.
بخش جنوبی: در این بخش تیپ انبوه شمشاد وجود دارد.
بخش غربی: در این بخش جامعه بلوط – ممرزستان و در حد انتهای غربی و قسمتی از جنوب بوستان، جامعه انجیلی – ممرزستان و جامعه بلوط – ممرزستان در مرز تیپ‌ها با شمشاد آمیخته‌است.
گونه‌های جانوری: در این بوستان پستاندارانی چون شوکا، مرال، خرس قهوه‌ای، پلنگ، روباه، گربه جنگلی، گراز و شغال زیست می‌کنند.
ویژگی گیاهی: شمشاد، بلوط ، ممرزستان، انجیلی، توسکا، لرگ، آزاد، لیلکی، انجیر، داغداغان، انار، ازگیل، سرخ ولیک، گوجه جنگلی، توت، سیاه تلو، سیاه ال و سیاه اربه

مسير دسترسي به جنگل سي سنگان از تهران

بهترين راه براي رسيدن به جنگل سي سنگان عبور از مسير هراز و سپس شهرهاي آمل، محمود آباد و نور مي باشد. همچنين جاده ي زيباي چالوس و عبور از شهرهاي كرج، كلاردشت و چالوس نيز مسير زيباتري براي رسيدن به اين منطقه مي باشد. پارك جنگلي و ساحلي سي سنگان بين دو شهر ساحلي نور و نوشهر قرار دارد.

پارک جنگلی سی سنگان نوشهر

آخرین ویرایش در دوشنبه, 06 اسفند 1397 16:35
محتوای بیشتر در این بخش: « گردنه الماس گیلان