منطقه حفاظت شده “جهان نما”در استان گلستان با وسعتی بیش از ۳۰ هزار هکتار در جنوب شرقی شهرستان کردکوی واقع شده است. این منطقه با وجود دهکدههای ییلاقی قدیمی، آثار تاریخی و باستانی، وضعیت جغرافیایی و آب و هوایی، وجود کوه، رودخانه، چشمه، انواع وحوش و پرندگان کمیاب و نوع پوشش گیاهی از جمله جاذبههای این منطقه است. چشماندازهای زیبا و در عین حال ناشناخته میتواند در همه فصول پذیرای ایرانگردان و گردشگران باشد.
اگر حس میکنید از این همه هیاهوی زندگی خسته شدهاید و دوست دارید تا چند روزی در آرامش کامل سپری کنید، راهتان را به سمت ییلاق جهاننما در استان گلستان کج کنید. اینجا یک جورهایی آخر دنیاست. اگر روزی دلتان خواست جایی بروید که از هر چه سر و صداست دور باشد و اصلا تلویزیون هم آنجا نباشد به دهکده زیبا و ییلاقی جهان نما بروید. دهکده ییلاقی جهان نما بسیار زیبا و بکر است.
این روستا در ۶۰ کیلومتری شهرستان کردکوی قرار گرفته است. شغل مردم روستاهای منطقه عمدتا دامداری وکشاورزی بوده و گلیم، پاپیچهای سنتی و وسایل تزئینی کوچک از جمله صنایع دستی آنان به شمار میرود. همچنین وجود برج ۳۵متری رادکان معروف به “میل رادکان” درحاشیه این منطقه ارزش گردشگری آن را دو چندان کرده است. این منطقه که در جنوب شهرستان کردکوی واقع است، گفته میشود مدفن یکی از اسپهبدان خاندان باوند طبرستان به نام ابوجعفر محمدبن وندرین باوندی است.
از نظر وضعیت جغرافیایی بیشتر منطقه جهان نما کوهستانی بوده، اینجا هر چیزی که یک طبیعت دوست، از یک طبیعت بکر و بینظیر انتظار دارد را در دل خود قرار داده، از رودخانه و آبشار تا خانههای ییلاقی با سقفهای شیبدار رنگی که چه در تابستان و چه در زمستان، در پوششی از مه غرق میشوند.
یکی دیگر از دیدنیهای ییلاق جهاننما، آبشار زیارت است که در حدود پنج کیلومتری روستای زیارت در شمال شرقی منطقه قرار دارد. در این دهکده، پوشش گیاهی متنوعی وجود دارد اما یکی از بهترین آنها، گیاهزبان درقفا است که رنگهای متنوع و زیبایی دارد. همچنین اگر کمی خوش شانس باشید، در آنجا میتوانید خرس قهوهای را هم ببینید.
جهاننما در طبقه بندی جغرافیایی گیاهی ایران جز بخش فرعی هیرکان قرار گرفته که این بخش جنگلهای شمال کشور را در برگرفته است. پوشش گیاهی منطقه شامل درختان پهن برگ، درختچه و بوتهزار است. مهمترین گونههای گیاهی آن سرخدار، ارس، سروکوهی، پیرو، مازو،راش، ممرز، آلوچه، زرشک، آزاد، بید، هفت کول، نمدار، سیاهتلو وگونههای علفی وبوتهای گل گاوزبان، سریش، فستوک، یونجه، گل قاصد، مریم گلی، شکرتیغال، اسپرس بوتهای، چوبک و درمنه است.
این منطقه به دلیل شرایط خاص دارای حیات وحش غنی شامل گونههای کمیاب و درمعرض خطر است که برخی گونههای مهم آن خرس قهوهای، روباه، شوکا، خوک وحشی، گربه جنگلی. سیاه گوش و پلنگ است. پرندگان بومی و مهاجر این منطقه نیز از دیگر زیباییها بوده که از جمله انواع دلیجه، عقاب، سارگیه، قرقی، کبک، تیهو، بلدرچین، قرقاول، کرکس، هما، کبوتر جنگلی، شاهین، فاخته و توکا میباشد.
متوسط بارندگی در منطقه جهان نما حدود ۴۵۰ میلی لیتر اعلام شده است. براین اساس زمستان این منطقه سرد و در تابستان هوای مطبوع و خنکی دارد و وجود مه در فصول مختلف به خصوص تابستان یکی از عوامل تلطیف هواست.
لازم به ذکر است میل رادکان، جاده شاه عباسی، شهر باستانی تمیشه، امامزاده روشنآباد، ابراهیم و چهارکوه، دهکدههای ییلاقی درازنو و جهان نما و پارک جنگلی امام رضا(ع) از دیگر مناطق گردشگری شهرستان کردکوی است. همچنین وجود دهکدههای ییلاقی قدیمی، آثار تاریخی و باستانی، وضعیت جغرافیایی و آب و هوایی، وجود کوه، رودخانه، چشمه، انواع وحوش و پرندگان کمیاب و نوع پوشش گیاهی از جمله جاذبههای این منطقه است.
مسیر دسترسی: کردکوی به سمت پارک جنگلی کردکوی روستای درازنو و رادکان و حاجی آباد و دهکده ییلاقی جهان نما. این جاده ۷۰ کیلومتر است که ۳۰ کیلومتر آن خاکی است و بهتر است با ماشین مخصوص بروید. یک راه دیگر هم از دامغان دارد: دامغان- چشمه علی- دیباج– چمن ساور– حاجی آباد.