آبشار مصنوعی تهران در سال ۱۳۹۰ در ارتفاعات شمالی منطقه ۲۲ شهرداری تهران بین ارتفاع ۱۴۰۰ تا ۱۶۰۰ متری کوهستان و به مساحت تقریبی ۲۰۰ هکتار افتتاح شد.آبی که در تمام طول مسیر آبشار تهران و برکه هایش قرار دارد از جنگلهای لتمال کن تامین میشود. بالاترین بخش آبشار تهران آلاچیقی است که به آن برج تقسیم آب میگویند. این برج بیشتر شبیه یک آلاچیق بزرگ چوبی است که درست وسط آن، برکه ای کوچک قرار دارد. نیمکت هایی که اطراف این آلاچیق چیده شده اند محل مناسبی برای نشستن و دیدن مناظر پایین دست هستند.
وقتی در کنار بالاترین آلاچیق آبشار تهران میایستید، میتوانید هشت برکه کوچک و بزرگ را ببینید که در ارتفاعات مختلف ساخته شده اند. سه برکه اول کوچک هستند و برکههای بعدی کمی بزرگتر میشوند اما آنچه در تمام این ۸ برکه دیده میشود این است که همگی به شکل استخر ساخته شده اند و هر برکه به وسیله گیاهان مختلفی احاطه شده که فضای جدیدی را به وجود آورده است.
در جایی دیگر انواع کاکتوسها در کنار برکه سوم تصویری میسازند که تنها در آبشار تهران میتوان مانندش را دید. همچنین سماق آمریکایی، سید الاشجار، بلوط و موگو، درختانی هستند که به سنگ فرش خیس پیاده راهها سایه میبخشند.
در فاصله میان برکه ششم تا هفتم انواع درختان میوه مثل گیلاس، آلبالو و گردو کاشته شده است. در آبشار تهران شما میتوانید انواع توتها و ازگیل را هم پیدا کنید؛ البته درختانی مثل صنوبر، تبریزی و سپیدار هم جایگاه خودشان را در این تفرجگاه طبیعی حفظ کرده اند.
به جز برکهها و آبراه ها، یکی دیگر از جاذبههای آبشار تهران، آلاچیق هایی هستند که روی برجهای سنگی بنا شده اند. در سمت راست این تفرجگاه، برجهای سه قلو روی دیوارههای سنگی قرار دارند. اینها در واقع آلاچیق هایی هستند که سایبان خوبی برای استراحت دارند. یک برج دیگر که به برج حلزونی یا برج کبوتر معروف است، کمی بالاتر از برجهای سه قلو قرار گرفته. همان طور که از اسم این برج پیداست برای رسیدن به بالای آن باید پلههای سنگی حلزونی شکل را گرفت و بالا رفت. انتهای این راه پله چیزی نیست جز لانه کبوترها. درست روبه روی این برج ها، یک دیوار سنگی شبیه دیوار چین اما در ابعاد بسیار کوچکتر هم ساخته شده است. جنس همه آلاچیقها از چوب روس است که دوام زیادی دارد. لانه هایی برای پرندگان نیز روی دیوارهای این برج نصب اند که برای گنجشکهای ساکن آبشار تهرانخانه ای دائمی شده اند.
از امکانات بوستان آبشار تهران می توان به ۵ پارکینگ، فضای آسفالت و روباز، آبخوری ها و سرویس های بهداشتی متعدد، درختچه ها و گیاهان زینتی گوناگون، آبشار مصنوعی بر فراز کوه ها، گونه های گیاهی شامل چنار، بیدمجنون، تبریزی ، سرو نقره ای، اقاقیا و …. اشاره کرد.
قسمت پایین این پارک بزرگ و زیبا، محلی است جهت آغاز حرکت و کوهپیمایی در این منطقه. منطقهای که تا قبل از تأسیس این پارک به نظر می رسد کمتر پای کوهنوردی به آن رسیده باشد.
آدرس : بزرگراه همت غرب، بعد از آزادگان، خروجی آبشار تهران