06 -2668

پل ورسک سوادکوه مازندران

3633 دفعه

پل ورسک از مشهورترین و زیباترین پل های تاریخی ایرانی است که حدود ۷۵ سال پیش در شهرستان سوادکوه استان مازندران ساخته شد.منظره‌ها و چشم اندازهای زیبای جاده ی فیروزکوه، نماهای فوق العاده ی راه آهن شمال که در دل طبیعت مازندران مسیری رویایی دارد، جنگل و آبشارهای دیدنی شهرستان سوادکوه (که پل ورسک در این شهرستان قرار دارد) می تواند از دلایل سفر به پل ورسک نام بگیرد.

جاذبه های گردشگری مازندران

پل ورسک یکی از قدیمی‌ترین پل‌های راه‌آهن کشور است که در ارتفاع ۱۱۰ متری، نامش در کتاب گینس نیز به ثبت رسیده است. از شگفتی‌های ساخت پل ورسک عدم استفاده از هیچ سازه فلزی در ساخت آن است و این پل در مسیر راه آهن سراسری شمال - جنوب با وسایلی ابتدایی ساخته شد. پل ورسک به‌ عنوان یکی از مهم‌ترین آثار مهندسی راه آهن ایران به ثبت ملی رسیده‌است. این پل دو كوه عظیم و سخت‌گذر عباس‌آباد را به هم متصل می‌کند و قطار تهران - ساری هر روز دو بار از روی این پل می‌گذرد. قطارهای گرگان و قطارهای باربری و سوختی نیز، از روی پل ورسک می‌گذرند.

جاذبه های گردشگری مازندران

پل ورسک درواقع بزرگ‌ترین پل‌های راه‌آهن کشور است که در روستایی به همین نام، در شهرستان سوادکوه و در استان مازندران، در فاصله‌ی ۴۵ کیلومتری از بخش جنوبی شهرستان «زیراب»، ۸۵ کیلومتری از شهرستان «قائم‌شهر» و در محور «فیرزوکوه» و مسیر راه‌آهن شمال کشور، روی دره‌ی ورسک (عباس‌آباد)، قرار دارد. این پل تاریخی در زمان پهلوی اول و در سال ۱۳۱۵ هجری شمسی، افتتاح شد. این پل که از سازه‌های استراتژی ایران است، به همت شرکتی سوئدی-دانمارکی به نام «کامپساکس»، به مدیریت «یورگن ساکسیلد»، ساخته شد. کارشناسان، پل ورسک را از شاهکارهای مهندسی معرفی می‌کنند و آن را در گروه مهم‌ترین و ارزشمندترین آثار فنی و مهندسی راه‌آهن در شمال کشور می‌دانند. سازندگان این اثر کهن، آن را تنها برای تردد قطار احداث کرده‌اند. این در حالی است که امروزه حتی با گذشت یک دهه از مدت زمان تضمین شرکت سازنده، باز هم این پل مورد استفاده قرار گرفته و روزی چندین مرتبه قطارهای مسافری تهران-ساری و تهران-گرگان و نیز قطارهای باری و سوختی از روی آن عبور می‌کنند.

جاذبه های گردشگری مازندران

«پل پیروزی»، لقبی است که در طی جنگ جهانی دوم از سوی «چرچیل»، نخست‌وزیر وقت کشور انگلیس به پل ورسک، داده شد و در تیرماه سال ۱۳۲۴ هجری خورشیدی با پیشنهاد وزارت راه وقت ایران، به پل پیروزی تغییر نام یافت.

امروزه پل ورسک را نه تنها در صنعت حمل و نقل، بلکه در صنعت گردشگری نیز از ارزشی والا برخوردار است و به دلیل ارتفاعی بیش از ۶۱ متر در کتاب رکورد گینس، به ثبت رسیده است. مسیرهای مختلفی برای رسیدن به ورسک و تماشای پل باشکوه ورسک وجود دارد که با توجه به محل حرکت متفاوت خواهد بود. برای رفتن به مازندران می‌توان سه محور کندوان، فیروزکوه و هراز را انتخاب کرد.

جاذبه های گردشگری مازندران

اکثر گردشگران از تهران عازم سفر به مازندران هستند، بهتر است از محور فیروزکوه به این منطقه از کشور عزیمت کنند. ابتدا به محل تلاقی آزادراه شهید بابایی و جاده‌ی دماوند، وارد شوند و پس از حدود ۹ کیلومتر مسافت، به جاجرود رسیده و پس از آن به بومهن و رودهن وارد شده و وارد شهر دماوند شوند. برای رسیدن به دماوند حدود ۴۰ کیلومتر مسافت در انتظار گردشگران خواهد بود. سپس  وارد شهر فیروزکوه شده و با طی فاصله‌ای برابر با ۱۷ کیلومتر به استان زیبا و سرسبز مازندران خواهند رسید. در این قسمت از راه، گردشگران با عبور مسافتی حدود ۱۷ کیلومتر از میدان شهرستان فیروزکوه وارد فرعی می‌شوند که با ادامه دادن آن به یکی از جاذبه‌های گردشگری طبیعی به نام «چشمه آب گدوک»، خواهند رسید. حدود ۳ کیلومتر پس از چمشه گدوک، به مسیری شیب‌دار به نام «گردنه گدوک» رسیده و درست در جهت راست مسیر، می‌توانند «آبشار شورآب»، از دیگر دیدنی‌های زیبا و خارق‌العاده‌ی شمال کشور را مشاهده کنند.

در دل کوه‌ها و در سمت راست آن‌ها می‌توان سه ریل که به صورت موازی از یکدیگر قرار دارند را مشاهده کرد که در فاصله‌ی ۱۰۰ متری قرار دارد. این سه ریل موازی، همان سه خط طلای مشهور پل ورسک است که برای تماشای آن، این مسیر نسبتا طولانی اما تماشایی را طی کرده‌اند. پس از سه خط طلا و عبور از تونل، به ورسک خواهند رسید.

برای مشاهده مطالب و تصاویر گردشگری به  کانال راهنماسفر مراجعه کنید.

آخرین ویرایش در یکشنبه, 13 مرداد 1398 16:04